flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено Типовий порядок оцінювання держслужбовців

30 серпня 2017, 11:36

       Національне агентство з питань державної служби повідомляє, що 23 серпня Уряд затвердив Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

      Типовий порядок визначає процедуру проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій “А”, “Б” і “В”.

     Метою оцінювання результатів службової діяльності державних службовців є визначення якості виконання державним службовцем поставлених завдань, а також прийняття рішення щодо його преміювання, планування службової кар’єри, визначення потреби у професійному навчанні.

      Оцінювання службової діяльності державних службовців проводиться поетапно:

       визначення та перегляд завдань і ключових показників;

       оціночна співбесіда (крім випадків, передбачених цим Типовим порядком);

       визначення результатів оцінювання та їх затвердження.

       Отримання державним службовцем відмінної оцінки результатів його службової діяльності є підставою для щорічного преміювання та надання рекомендації на участь у конкурсі на зайняття вищої посади.

       Водночас у разі повторної негативної оцінки, за результатами оцінювання результатів службової діяльності, державний службовець підлягає звільненню відповідно до пункту 3 частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу». У Типовому порядку визначено три можливі результати оцінювання службової діяльності державних службовців: негативна, позитивна та відмінна оцінки. Оскарження результатів оцінювання службової діяльності державних службовців, які займають посади державної служби категорій “Б” і “В” здійснюється відповідно до статті 11 Закону України «Про державну службу» і можливе тільки у разі отримання негативної оцінки.