flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер МОАС Ганна Лебедєва взяла участь у IX Міжнародному судово-правовому форумі

17 червня 2021, 11:44

       15-16 червня 2021 р. відбувся IX Міжнародний судово-правовий форум, який став прекрасним майданчином для обговорення найактуальніших питань судочинства в Україні.

           В даному заході взяла участь суддя-спікер Миколаївського окружного адміністративного суду  Ганна Володимирівна Лебедєва.

           В ході восьмої сесії IX Міжнародного судово-правового форуму, яка була присвячена адміністративній юстиції,  Ганна Володимирівна мала честь доповісти про судову практику з розгляду справ, пов’язаних з оскарженням звільнень державних службовців за новою процедурою.

В Україні вже тривалий час відбувається реформа державного управління, яка повинна забезпечити належне урядування шляхом відокремлення політики від державної служби, впровадження відкритих і прозорих доборів кадрів та конкурентної оплати їх праці.

Досягнути цього прагнуть, зокрема, шляхом зменшення чисельності держслужбовців, для чого запроваджуються заходи з оптимізації структури та чисельності центральних органів виконавчої влади, внаслідок чого відбувається звільнення державних службовців.

Водночас трудове законодавство зазнало змін шляхом прийняття законів, які суттєво обмежили трудові гарантії державних службовців, знизили рівень їх захищеності, створили передумови для невмотивованих звільнень! Прийнятими змінами, на думку наукової та юридичної спільноти, було створено підґрунтя для свавілля з боку керівників під час звільнення держслужбовців та їх дискримінації!