flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо роботи суду в умовах воєнного стану з 21.06.2022 року

20 червня 2022, 15:52
  1. Миколаївський окружний адміністративний суд продовжує здійснювати судочинство в умовах воєнного стану.
  2. Канцелярія суду приймає вхідну кореспонденцію, яку подають особисто в тимчасову приймальну суду за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14 (приміщення ТУ ДСА в Миколаївській області); через скриньку в приміщені суду за адресою: м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/10; надходить поштою, електронною поштою, а також через підсистему «Електронний суд».
  3. У зв’язку з відсутністю фінансової можливості припинено відправлення вихідної кореспонденції МОАС засобами поштового зв'язку.
  4. Отримати кореспонденцію та копії процесуальних документів, з 21.06.2022 року сторони можуть особисто, або через довірених осіб, в тимчасовій приймальній суду за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14 (приміщення ТУ ДСА в Миколаївській області) щоденно з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 15:00.
  5. З 21.06.2022 року прийом громадян та видача кореспонденції в приміщенні суду за адресою м. Миколаїв, вул. Декабристів, 41/10 – не проводиться. Разом з тим, за цією адресою можливо залишити кореспонденцію у скриньку.
  6. У зв’язку з відсутністю фінансової можливості телефони суду не працюють.
  7. Всю актуальну інформацію щодо стану розгляду справ можна отримати, надіславши повідомлення в месенджерах Вайбер та Телеграм, за номером телефону +380930984293. Відповіді на повідомлення надаються в межах робочого часу суду.
  8. У зв’язку зі складною обстановкою у місті Миколаєві, неповним персоналом суду, частковою роботою персоналу на дистанційній формі, тимчасовим розміщенням суду у декількох приміщеннях, тимчасовими перебоями у роботі систем електропостачання та інтернету, відсутність палива у службового транспорту та ін., можливі затримки під час оброблення вхідної кореспонденції, та повідомлень у месенджерах Вайбер та Телеграм. Просимо віднестися з розумінням.
  9. В теперішній час в першу чергу судом здійснюється розгляд судових справ, які відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України можливо розглянути без проведення судового засідання (спрощене провадження або за клопотанням сторін у письмовому провадженні). Розгляд справ, які потребують призначення судового засідання, буде відновлений після зникнення обставин, які загрожують життю та здоров’ю людини.
  10. Також, необхідно врахувати, що оскільки суд не здійснює відправлення кореспонденції поштою, розгляд справ, де відповідач не зареєстрований в підсистеми «Електронний суд» є ускладненим.
  11. Рекомендуємо громадянам та іншим особам свої права та обов'язки, передбачені КАС України, реалізовувати з використанням засобів електронного зв'язку (підсистеми "Електронний суд", офіційної електронної пошти суду inbox@adm.mk.court.gov.ua).
  12. Режим роботи суду може бути змінений з урахуванням об’єктивних обставин загострення збройної агресії (у тому числі ведення бойових дій на адміністративно-територіальній одиниці місця розташування суду).