flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутати запропонували звільнити усе керівництво НАЗК

08 червня 2017, 09:22

      Невдоволені роботою Національного агентства з питань запобігання корупції народні депутати подали до Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо перезавантаження Національного агентства з питань запобігання корупції». 

     У них, як і більшості декларантів, невдоволення викликало функціонування Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, внаслідок чого значна кількість суб’єктів декларування була поставлена під загрозу настання кримінальної чи адміністративної відповідальності.

     Проектом Закону, зареєстрованим 6 червня за №6549, передбачено проведення щорічної незалежної зовнішньої оцінки ефективності діяльності Національного агентства. У зв’язку з цим пропонується додатковою підставою для дострокового припинення повноважень Голови чи членів Агентства вказати наявність висновку комісії про неефективність діяльності Національного агентства та неналежне виконання обов'язків його Головою.

      Також у зв’язку з тим, що, на думку авторів законопроекту, робота Національного агентства на сьогодні є неефективною, Кабінету Міністрів України у Прикінцевих положеннях проекту Закону доручено достроково припинити повноваження Голови та членів Національного агентства у зв’язку з незадовільною роботою органу.

        Наразі проект закону перебуває на розгляді Комітету з питань запобігання і протидії корупції.