flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Україна ратифікувала Європейську угоду про правову допомогу

09 червня 2017, 12:22

     7 червня 2017 року Верховна Рада України на ранковому пленарному засіданні ратифікувала Європейську угоду про передачу заяв про правову допомогу.

    Угода була відкрита для підписання 27 січня 1977, а набула чинності 28 лютого 1977 року. Ратифікувавши його, Україна приєдналася до 32 країн-членів Ради Європи. Проголосувавши за проект Закону України «Про ратифікацію Європейської угоди про передачу заяв про правову допомогу» №0148 від 25 травня, Розроблений Міністерством юстиції України, народні депутати виконали вимоги пунктів «б» і «е» частини другої статті 9 Закону України «Про міжнародні договори України». Мета Угоди - усунення перешкод економічного характеру, які ускладнюють доступ до правосуддя, і спрощення реалізації прав соціально незахищених верств населення держав-учасниць. Закон містить застереження: Україна не буде приймати в обов'язковому порядку заяви та документи до них, складені французькою та англійською мовами.

     Документи повинні бути складені російською мовою. Органом, який буде передавати заяви про правову допомогу, і центральним органом для отримання і вживання заходів на підставі заяв про правову допомогу в Україні буде Міністерство юстиції України.