flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВЗАЄМОДІЯ ЗМІ З СУДАМИ.СУЧАСНІ МОДЕЛІ СПІВПРАЦІ

19 травня 2016, 10:00

 

      19.05.2016 року  Голова Миколаївського адміністративного суду Князєв Всеволод Сергійович прийняв участь у семінарі на тему «Взаємодія ЗМІ з судами. Сучасні моделі співпраці», який проводиться за підтримки консультативної місії ЄС з реформування цивільного сектору безпеки України (EUAM).

 

      Учасниками заходу були Радник з питань стратегічних комунікацій Консультативної місії Європейського Союзу Лучіано Скамбіато Лічіард, медіа-юрист, яка співпрацює з Інститутом розвитку регіональної преси Людмила Панкратова, суддя Львівського окружного адміністративного суду, голова комітету Ради Суддів України з питань комунікації, кандидат юридичних наук Олександр Сасевич та суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Лариса Зуєва, а також журналісти, представники судів та прес-служб Миколаївської області.

        Голова комітету Ради Суддів України з питань комунікації Олександр Сасевич у своїй доповіді зазначив, що до не давнього часу судова влада була закрита та консервативна в інформаційному просторі і тільки завдяки спільним зусиллям, бажанням та ініціативі можливо змінити ситуацію. Одним з таких перших кроків стало запровадження в судах посади фахівця по зв’язкам з громадськістю, обрання суддів-спікерів та функціонування Прес-центру судової влади.

         Голова Миколаївського окружного адміністративного суду Князєв Всеволод Сергійович погодився з думкою учасників семінару про важливість проведення активної роботи з засобами масової інформації. Він відзначив важливість налагодження рівноправного та відкритого діалогу з журналістами та громадськістю і повідомив, що в МОАС також здійснюються заходи, направлені на налагодження тісної співпрацю із засобами масової інформації з метою інформування громадськості про діяльність суду. Рішеннями зборів судів в суді був обраний суддя - спікер Брагаря Віталія Станіславовича та визначена особа з апарату суду, яка здійснює обов’язки прес – секретаря. З метою дослідження громадської думки щодо якості роботи суддів та працівників апарату суду також розпочато анонімне опитування відвідувачів суду щодо комфортності перебування в суді, рівня доступності та відкритості роботи суду.

      Організатори семінару поділилися з аудиторією своїм досвідом співпраці між ЗМІ і судами, окреслили деякі особливості висвітлення резонансних судових справ та анонсували видання посібника «Основи судової журналістики», який має сприяти роботі журналістів із судами.

Прес - служба Миколаївського  окружного адміністративного  суду