flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГОЛОВА МИКОЛАЇВСЬКОГО ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАТИВНРОГО СУДУ ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ В ЗАХОДІ З НАГОДИ ВІДКРИТТЯ НОВОГО ПРИМІЩЕННЯ ЦЕНТРАЛЬНОГО РАЙОННОГО СУДУ М.МИКОЛАЄВА

15 червня 2016, 13:08

       10 червня 2016 р. Голова Миколаївського окружного адміністративного суду Князєв В.С. прийняв участь в урочистому заході з нагоди відкриття нового приміщення Центрального районного суду м. Миколаєва.

     Привітати суддів та працівників суду з відкриттям нового приміщення та оцінити покращення умов роботи суду прибули голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк, начальник ТУ ДСА в Миколаївській області Віктор Сікиринський, голова Апеляційного суду в Миколаївській області Олександр Ржепецький, голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, очільник міста Олександр Сєнкевич, прокурор Миколаївської області В’ячеслав Кривов’яз, голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін, голови та керівники місцевих судів               м. Миколаєва та інші почесні гості.

                Під час наради з представниками судових органів Миколаївщини Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк щиро привітав колектив суду та окреслив основні питання судової реформи шляхи її втілення та перспективи у матеріальному забезпеченні судів.

               Миколаївський міський голова  Олександр Сєнкевич зазначив важливість перебування всіх судів міста у гідних матеріально – технічних умовах.

              Для гостей було організовано екскурсію приміщеннями Центрального районного суду і вони отримали можливість на власні очі побачити в яких умовах нині працюють співробітники суду.

       Голова МОА Всєволод Князєв щиро привітав колег і побажав комфортної та ефективної  праці   та  зазначив важливість   розташовування суду  у належних матеріально - технічних   умовах, що в свою чергу,  не тільки позитивно впливає на  імідж судової влади, а  і   надає  можливість   комфортного  перебування працівників суду  і відвідувачів  судових установ області.

 

Історична довідка

       До недавнього часу Центральний районний суд розміщувався в будівлі за адресою Потьомкінська, 49, вік якої налічує понад 100 років У 1986-87 було проведено реконструкцію і з того часу, через брак коштів не проводився ані капітальний, ані поточний ремонт. Наприкінці лютого 2015 року спеціалістами ТУ Гірпромнагляду у Миколаївській області було заборонено експлуатацію будівлі Центрального районного суду, оскільки на цей час тріщині в стінах та перекриттях вже сягали 7 см. зі стель падали шматки штукатурки та цементного розчину. Подальше перебування в будівлі несло неабияку небезпеку для життя. Це призвело до поступової руйнації будівлі. З середини 2000-х цей процес набув стрімкого характеру. У приміщення просідав фундамент, через це будівля вкрилась численними тріщинами, одна з них, на фасадній частині, ділила будівлю навпіл і сягала ширини понад 4 см., розходились стики перекриттів, деформувались стіни, віконні та дверні отвори. Подальша експлуатація будівлі у разі її руйнації загрожувала життю та здоров'ю працівників та відвідувачів суду. Роботу суду було майже паралізовано фактично на місяць, кримінальні провадження перерозподілялись між іншими судами міста, а канцелярія та слідчі судді тимчасово працювали у будівлі державної служби охорони, за адресою вул. Шевченка, 52. 30 березня 2015 року Центральний районний суд розпочав повноцінну роботу в орендованих приміщеннях колишнього заводу "Кристал", яке було в достатній мірі пристосовано для потреб, як працівників, так і відвідувачів суду. Згодом будівлю було придбано у власність.

 Нове приміщення Центрального районного суду м.Миколаєва 

 

Колишнє приміщення суду (визнано аварійним)