flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УЧАСТЬ В ПРЕЗЕНТАЦІЇ ПРОЦЕДУРИ ОЦІНЮВАННЯ РОБОТИ СУДІВ

21 червня 2016, 14:48

    17 червня 2016 року начальник відділу забезпечення смудового процесу та аналітично -статистичної роботи Миколаївського окружного адміністративного суду Кобак Марина  прийняла участь в презентації   результатів опитування відвідувачів судів Херсонської області та Господарського суду Миколаївської області, проведеного молодіжною громадською організацією «Нова генерація» у партнерстві з БФ «Творчий центр ТЦК» (м. Київ) у рамках проекту «Громадянська ініціатива з оцінки якості функціонування судів Херсонської та Миколаївської областей», за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя». Радник з питань роботи з громадським суспільством проекту USAID «Справедливе правосуддя» розповіла про досвід застосування методології карток громадського звітування в інших  регіонах України.

.

       Очікується, що отримана в ході опитування інформація та розроблені рекомендації сприятимуть покращенню функціонування судів, адже оцінювання якості дозволяє керівництву суду вирішувати такі завдання: отримання інформації про поточну ситуацію у суді за ключовими параметрами його діяльності; обґрунтування поточних та стратегічних рішень; визначення пріоритетів для змін; моніторинг інновацій, оцінка їх результативності та ефективності; оцінювання відповідності конкретних параметрів роботи суду до наявних стандартів та нормативів.

 

 

У роботі круглого столу взяли участь представники Миколаївського окружного адміністративного суду, Господарського суду Миколаївської області, Апеляційного суду Миколаївської області, Територіального управління Державної судової адміністрації в Миколаївській області тощо.

          З метою належного виконання Рішення Ради суддів України № 28 від 02.04.2016р. та з метою дослідження громадської думки щодо якості роботи суддів та працівників апарату суду та комфортності перебування у суді з 20.05.2016 року по 20.06.2016 року в Миколаївському окружному адміністративному суді організовується анонімне опитування відвідувачів суду та користувачів офіційного сайту. Респондентам пропонується анонімно заповнювати спеціально розроблену анкету по загальним питанням, пов’язаним з перебуванням у суді. Серед них — зручність місць для відвідувачів, наявність зразків документів, обґрунтованість перенесення слухання у справі, доброзичливість та повага працівників суду, дотримання суддями процедури судового розгляду, вчасне отримання повісток про розгляд справи, доступність мови судового рішення тощо. У процесі опитування відвідувачі суду матимуть можливість порівняти свої враження від візиту до суду із очікуваннями. Результати дослідження будуть в обов’язковому оприлюднені на офіційному сайті суду та надані на ознайомлення відвідувачам суду. Підсумки дослідження буде використано для вжиття заходів щодо удосконалення організації роботі суду. Заповнити анкету в електронному вигляді можна за посиланням http://adm.mk.court.gov.ua/sud1470/269001/ та направити на адресу анкетування: anketamoas@gmail.com