flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Брагар Віталій Станіславович прийняв участь у тренінгу

14 травня 2018, 13:44

       10-11 травня 2018 року Національною школою суддів України спільно з Міжнародною благодійною організацією «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) в рамках проекту «Ефективного правосуддя для захисту довкілля та екологічних прав громадян» проводився тренінг для тренерів курсу дистанційного навчання «Права людини та охорона довкілля», участь у якому взяв голова Миколаївського окружного адміністративного суду Брагар Віталій Станіславович.

     Курс розробила Міжнародна благодійна організація “Екологія-Право-Людина” за сприяння Національної школи суддів України та фінансової підтримки програми USAID «Нове правосуддя» в рамках проекту «Ефективне правосуддя для захисту довкілля та екологічних прав громадян”. У роботі над курсом брали участь досвідчені судді та юристи-практики. Кожна людина має право жити в довкіллі, сприятливому для її здоров'я та добробуту, а також зобов'язана як індивідуально, так і спільно з іншими людьми захищати і покращувати довкілля на благо нинішнього та майбутніх поколінь. Для забезпечення можливості відстоювати це право та виконувати цей обов'язок, громадськість повинна мати доступ до інформації, право брати участь у процесі прийняття рішень і доступ до правосуддя з питань, які стосуються довкілля. Дієві судочинні механізми мають бути доступними для громадськості з метою забезпечення захисту її інтересів і дотримання законності, в тому числі з питань, що стосуються довкілля. Виходячи з цього виникла необхідність створення надзвичайно актуального в умовах сьогодення дистанційного курсу.

     Під час робочої зустрічі обговорювались нагальні питання, які виникають на етапі пілотування курсу, вносились пропозиції до навчальної програми та розглядалися організаційні питання щодо наступних зустрічей.