flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Миколаївський окружний адміністративний суд відкрив свої двері для учнів

17 травня 2018, 12:37

16 травня 2018 року у Миколаївському окружному адміністративному суді відбулася зустріч працівників суду зі школярами 9-10 класів Миколаївської загальноосвітньої школи № 46 в рамках заходу «День відкритих дверей у суді».

Відкрив захід голова суду Брагар Віталій Станіславович, який розповів про історію створення суду, його діяльність та спеціалізацію суддів, основні принципи судочинства, спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави. Під час бесіди школярами були поставлені запитання голові суді, на які Віталій Станіславович в довільній і зрозумілій формі відповів.

З привітальним словом до дітей також звернулась начальник відділу забезпечення судового процесу та аналітично-статистичної роботи Кобак Марина Василівна, яка і ознайомила присутніх із планом заходу. Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію по Миколаївському окружному адміністративному суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, архіву та канцелярії, ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду та участь у судовому засіданні.

 

Школярі були присутніми на справжньому судовому засіданні.

 

Після судового засідання суддя Миколаївського окружного адміністративному суду Лісовська Наталія Вікторівна провела бесіду з учнями, під час якої діти поділились своїми враженнями від побаченого та почутого. Також  Наталія Вікторівна розповіла про судову систему в України та про професію юриста.

 

Заступник керівника апарату Гурова Юлія Геннадіївна ознайомила присутніх зі структурою суду, повноваженнями голови суду та керівника апарату суду.

Після інформативних доповідей заступник керівника апарату суду Гурова Юлія Геннадівна та начальник відділу забезпечення судового процесу та аналітично-статистичної роботи Кобак Марина Василівна  провели учасникам екскурсію приміщенням суду.

По завершенню бесіди заступник керівника апарату Гурова Юлія Геннадіївна побажала школярам наполегливо вчитися та здобути відповідні знання.

У фінальній частині начальник відділу забезпечення судового процесу та аналітично-статистичної роботи Кобак Марина Василівна від імені всього колективу побажала всім присутнім школярам успіхів в навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.

У всіх учасників заходу від цієї зустрічі залишилося багато вражень та позитивних емоцій. Екскурсія для школярів виявилася пізнавальною та цікавою.