flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер МОАС Ганна Лебедєва прийняла участь у третьому Форумі суддів

07 листопада 2019, 12:29

        31 жовтня 2019 року у місті Києві відбувся третій Форум суддів «Здійснення правосуддя в умовах збройного конфлікту на сході України», організований за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) та фінансової підтримки Данії, Швейцарії та Швеції.

          Близько сотні представників суддівської системи різних інстанцій, представники Уряду, а також профільних громадських організацій та міжнародних експертів обговорили проблемні питання захисту прав внутрішньо переміщених осіб, основні виклики щодо ситуації на сході України, проаналізували судову практику та практику ЄСПЛ щодо гарантування прав ВПО.

Суддя-спікер Миколаївського окружного адміністративного суду Лебедєва Ганна Володимирівна приймала активну участь у цьому заході, під час якого були підняті такі актуальні питання як соціальне та пенсійне забезпечення населення, що постраждало від збройного конфлікту на сході України, встановлення фактів народження та смерті в умовах збройного конфлікту, відшкодування шкоди за зруйноване житло та інші. Окремим тематичним блоком стала проблема домашнього насильства та кримінально-правові аспекти протидії цьому явищу.

За результатами форуму учасники підготували спільну резолюцію, що включає рекомендації, які в подальшому лягуть в основу покращення захисту прав ВПО та удосконалення законодавства в цій сфері.