flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді МОАС долучились до всеукраїнської акції «Урок справедливості»

02 грудня 2019, 12:34

       На минулому тижні суддя-спікер Миколаївського окружного адміністративного суду Лебедєва Ганна Володимирівна та суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Мельник Олександр Михайлович вже вдруге мали унікальну можливість долучитись до всеукраїнської акції «Урок справедливості» для школярів 1-4 класів, організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та провести Уроки справедливості у 3-х класах ЗОШ № 11 у місті Миколаєві.

 

        Під час уроку судді розповіли про місію суду у суспільстві, поговорили про справедливість, про права дітей, про Основний закон нашої держави, презентували мультфільм про суд, а учні виступили в ролі суддів та намагались справедливо вирішити спір.

         І хоча тема непроста, але маленькі школярі висловлювали дуже дорослі думки с величезним бажанням справедливо вирішити суперечку.

          Урок викликав багато емоцій та сформував уявлення щодо суду та професії судді у підростаючого покоління.

          Наприкінці «справедливці» отримали диплом про участь класу у заході та пам’ятні наліпки.

         Це був надзвичайний день, який зарядив енергією та надав мотивацію для подальшої праці заради того, щоб незалежний суд, права людини та справедливість не були пустими словами в нашій державі, та заради щасливого майбутнього дітей, оскільки саме діти найголовніша цінність нашої держави.